2018. január 12., péntek

Várakozás

Máté nagyon sokáig hívogatta Szabinát aki nem vette a telefont. Még ilyen sohasem fordult elő ezért, benézett a lány munkahelyére. Zárva találta. Még idegesebb lett és rohant haza, hátha otthon van.  Így is történt. Szabina az ágyban feküdt és zokogott. Papir zsebkendők szétdobálva.  El sem tudta képzelni, mi az oka ennek a világvége hangulatnak, vajon mi történhetett? 
- Szabina? Szabina? szólongatta, de nem nagyon jött a válasz.-Édesem, mi a baj? Mitől kerültél ilyen állapotba?

Nagy nehezem felült és szipogva, kereste a szavakat. 
- Tudod az utóbbi időben volt egy pár alkalom, hogy nem éreztem magam túlságosan jól, és hát megfordult a fejembe, hogy esetleg...
- No mondd már! 
...hát azt hittem terhes vagyok, de sajnos az még várat magára. Nagyon nehezen tudom ezt elfogadni, hiszen már több mint egy éve házasok vagyunk és semmi. 
- Ó kedvesem! nagyon rossz hallani, hogy ennyire kiborultál emiatt. Tudod én is már nagyon szeretnék egy csöppséget. Annyira jó volt a nyáron mikor karunkban tarthattuk Lénáék kicsijét a keresztelőn. 

- Igen az a finom babaillat. - Ismét  rátört a sírás. - Figyelj eszembe jutott valami!

- Mi? - Felhívom Dr. Petrov Danielt! Biztosan van megoldás arra, hogy egy remek szakembert felkeressünk, és  Ő hátha tud segíteni. 

- Az remek lenne, most kimegyek a mosdóba. Remélem felveszi.- Sikerült? 


- Haló! Szia Dani! Érdeklődni szeretnék, hogy vagytok?  A családdal minden rendben? 

- Igen minden rendben, ugyan mostanában elkapott egy tüdőgyulladás, de már egészen jól érzem magam. Gondolom nem csak ezért hívtál. Mondd tudok valamiben segíteni? 

- Tényleg az igazság az, hogy szeretnék tőled kérni valamit. Eléggé nehezemre esik erről beszélni, de nem nagyon látok más megoldást, mert Szabina nagyon ki borult.
- Mi történt? 
-  Nagyon megviseli az a helyzet, hogy még nem esett teherbe, mostanában úgy érezte, és reménykedett benne, de még sem. Ma a munkahelyén ott hagyott csapott papot és hazajött. Sírva találtam rá. 

- Megígérem nektek, hogy körbe járom a klinika lehetőségeit és visszahívlak. Addig is próbáld megnyugtatni, hiszen még mindenre lehet esélyetek. 

- Köszönöm szépen. Jó egészséget nektek és várom a hívásodat. - Látod Dani is azt mondja, hogy még minden lehetséges, biztos vagyok abban is, hogy hamarosan jelentkezik egy remek lehetőséggel.  

 - Annyira szeretném. 
- Most pihenj egy kicsit, alszol és mikor felébredsz akkor másként látod majd a dolgokat. 
- Felébredtél szépségem?  Most hogy érzed magad? 
- Kicsit tényleg jobb. 
- Várj azonnal jövök. 


- Siess!
- Melléd bújhatok?- Hát persze.
7 megjegyzés:

 1. De jók lettek a képek, nagyon ügyes vagy! Minden részlet a helyén. És ez a takaró? Te készítetted? Nagyon szép. Epedve várom a folytatást. Remélem hamarosan beérik a babaprojekt gyümölcse is a párnál, nagyon jól állna nekik egy gyerek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen saját készítésű szinte minden. Tervezem hamarosan a folytatást, persze a babáknál sem minden mindig tökéletes, se a végeredmény a fontos. Az meg biztosan jól alakul majd.

   Törlés
 2. Egy nagyon érdekes történet. Szeretnék nekik szerensét a szülõi tervezésben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy figyelemmel kíséred a babáim történeteit.

   Törlés
 3. Remélem, az új év új, örömteli dolgokat hoz a párnak :)
  (A kiegészítők, mint mindig, mesések. Miből készítetted azt a kis kék lámpát az ágy mellett? :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A lámás egy műanyag kupak és egy arany színű szipka kombinációja. A kupakot öntapadós kövekkel díszítettem.

   Törlés