2013. november 17., vasárnap

Egy újabb zokni

Ez a fiúcska teljesen ruha nélkül érkezett hozzám. Azóta kóstolgatom milyen ruha lenne neki megfelelő. Persze olyan amit el tudok készíteni. Íme kapott egy zokni pulcsit. A nadrágot azt kölcsönkérte a barátjától.



 Még a héten készült egy kalap, melyet még be kell festeni, de gondoltam megmutatom mert csak így látszik miből készül.




10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a pulcsi, erről eszembe jutott, hogy Jane-nek is készített egy hasonlót lila zokniból anyukám a tavasszal, ideje elővenni a többi meleg holmival együtt :) A kalap igazán szuper, szabadkézzel formáztad?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett a pulcsi! A kalap pedig, nagyon különleges! Hogyan készült?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kalapot úgy készítem, hogy keresek a baba fejére méretes kupakot és egy üveglapra ráhelyezve elkezdem a papír és tapétaragasztó folyamatos használatával betakarni. Ezt persze több rétegbe kb. egy nap alatt 2x 4x meg tudom ismételni. Mikor elég vastag lett a papír réteg akkor leveszem a formáról és a ragasztóval megnedvesítem és formázom. Ekkor készült el az alap, ezt már lehet festeni vagy az utolsó réteg papír legyen színes, csak ez estben a felső réteghez Decoupage ragasztót használok.
      A napokban készítek igyekszem lefotózni és ide felrakom.

      Törlés
  3. A kalapot egy megfelelő méretű kupakra szoktam elkezdeni és mikor már kellő vastag a papír akkor kézzel formázom meg. Biztosan csodaszép a lila pulcsi, hiszen neked is nagyon jó ruhácskáid vannak.

    VálaszTörlés
  4. Hú, most azonnal visszahozom azt a zsák fél pár zoknit, amit kidobásra szántan! Ez nagyon jó!! A kalap meg fantasztikus, nálunk is elkelne néhány :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki ne dobd!!! Minden zokniban rejlik valami amit ki lehet belőle hozni, ha mást nem egy jó sapkát.

      Törlés
  5. Hello from Spain: nice sweater. The hat is fabulous. Keep in touch

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tuti kis pulcsit készítettél, a kalap pedig király lett! Én még nem selejteztem zoknit, sőt, el is vagyok maradva, költözködök, kedvesemnél selejtezünk meg miegymás... De amint lesz szabad fél órám... :) alkotok kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Tudod az embernek akadnak fontos dolgai és ilyen a költözködés az új környezet kialakítása. Kellemes, meleg otthont kívánok.

      Törlés
  7. Hola, ya te sigo desde México, me has dado una gran idea para un suéter, espero puedas visitar mis blogs, hasta pronto.

    VálaszTörlés