2015. augusztus 8., szombat

Kosarak

Hogyan készülnek a kosaraim?
Szükséges eszközök:
tapétaragasztó, sűrű mint a méz
vékony drót
kupak, vagy valami forma
papír 1. Egy darab papírral beborítjuk a kiválasztott formát, melyet kívülről jól bekenünk ragasztóval, Figyeljünk arra, hogy csak kívül legyen ragasztós, mert akkor száradás után  nem tudjuk kivenni belőle a formát.


2. Amíg szárad, addig elkészítjük a papírcérnácskákat.  Jelen esetben barna közértes zacskót használtam, de kipróbáltam már színes virágcsomagolásra használt papírt is. A lényeg az, hogy ne legyen vastag és kicsit strapabíró legyen. A papírt kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és szépen felsodorjuk. 3. Száradás után kivesszük a formát a megkeményedett papírból, de vissza is helyezzük hogy legyen tartása, de már tudjuk, hogy simán ki fog jönni a munka végeztével. 


4. Bekenjük ragasztóval a papír alapot és a  korábban elkészített papírcérnával szép csigavonalban szorosan bevonjuk.  Amikor elértük a kellő magasságot, kívülről is lekenjük a ragasztóval. 


5. Száradás után levesszük a formáról és méretre vágjuk. A füleket ekkor helyezzük rá. Ami a drótra tekert papírból készül. Meghajtom a méretre vágott drótot és belülről egy papírdarabbal beragasztom és ismét jöhet a száradás. A három rétegben felvitt ragasztó kellő keménységet ad a papírnak.  A végeredmény remek, sok mindenre használható. 
Esetleg egy zöldséges bolt?

12 megjegyzés:

 1. Nagyon ügyes vagy, gratulálok!
  Köszönöm a leírást.
  A paprikák hogyan készültek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen. A paprikák és a paradicsom gyurmából készültek. A karfiolok pedig pubhabból. Szigeteltünk egy ajtót, és amikor levágtam jött az ötlet, szerintem nagyon mutatósak lettek.

   Törlés
  2. Köszi!!! Micsoda ötlet a purhab!! :) Nagyon jól sikerültek a zöldségek!! :)
   Megírom itt is: a maglódi auchanban vannak ezek a párszázasok, a próbababás baba és a Rik&Rok rendelő is. A Müller Vecsésen van.

   Törlés
  3. Köszönöm az infót, nagyon kedves vagy.

   Törlés
 2. Csodásak ezek a kosárkák és a zöldségek is!!! Nagyon remek ötlet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan jó érzés,mikor az ilyen kedves sorokat olvasom. Köszönöm.

   Törlés
 3. Annyira szépek, nem lehet betelni velük! Máris csináltam egyet, jól sikerült, úgyhogy belevágok még többe is, köszönöm nagyon a bemutatót! De azért azt még hozzá kell tennem, hogy szuper ez a konyha bútor és a virágállvány is, annyira jól harmonizálnak a telizöldség kosarakkal!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen, annak meg végképp örülök, hogy sikerült olyan módon tovább adni, hogy neked is lett sikerélményed. További jó alkotást kívánok.

   Törlés
 4. Mindíg ledöbbenek, menniyre szuper kis dolgokat hozol össze! Az ötletet pedig használni fogom én is, amint lesz rá kapacitásom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, majd eljön az az idő is amikor neked is több idő jut az ilyesmire.

   Törlés
 5. Szia

  Küldöm a linket a kedvenc miniatűr készítőmtől
  http://azenpicivilagom.blogspot.hu/

  puszi

  O

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon profi. Tényleg szemet gyönyörködtető dolgokat készít. Köszönöm neked a linket.

   Törlés