2014. június 18., szerda

Akasztók

Már régóta foglalkoztat a dolog, hogyan is készüljön vállfa. Még nem találkoztam a játékboltok polcain külön ezzel a termékkel, hogy megvásároljam. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy szeretem megoldani magam a dolgokat. Próbálkoztam már a gyurmás megoldással, de sajnos az nekem hamar eltörött. Most két félét is gyártottam egy egyik nagyon egyszerű drótos megoldás, a másikat zokni vásárlás ihletett. Ezek a  pici akasztók voltak a zoknin és sajnáltam kidobni.








Hogyan is készült? Nem túlságosan vastag karton kell hozzá, én egy cipős dobozból származó kartont használtam. Megrajzoltam az alapot melyet kivágtam, egy akasztóhoz 2 db szükséges. Ezt követően meleg ragasztóval előbb az akasztót rögzítettem és utána összeragasztottam a két papírlapot. A legvégén csiszolóval lesimítottam a széleket.






 Ennél a megoldásnál a méretet egy fültisztító diktálta. Átfűztem rajta a drótot és összetekertem. A végén behajlítottam és elcsíptem a drótot. Máris használható. Amennyiben elhajlik egy kicsit akkor könnyedén vissza lehet igazítani eredeti formára.




2 megjegyzés: