2016. március 28., hétfő
 3x


Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy már többször is megkaptam a lehetőséget. Köszönöm szépen  mindenkinek aki gondolt rám, igazán  jó érzés.
 😘
Köszönöm Lunának, Viknek, és Világbabának.
Szép sorban válaszolok a kérdéseitekre, mivel látom már szinte mindenki érintett volt, ezúttal nem küldöm tovább.


Luna kérdései:

1, Melyik évjáratú és kiadású baba volt az első Barbie babád?

Mattel 1999. 2, Hogyan tartod karban a babáidat? (Éves fürdetés, stb..)

Elsősorban nagyon vigyázok rájuk, de szükség esetén fürdetés, fésülés. Amennyiben nem új babáról van szó, azonnal fürdéssel kezdi nálam az életét.


3, Mit csinálsz azokkal a babákkal, amikből több példányod van?

Gyerekekkel való napi játék részesei, míg a többiek dobozban pihennek.  Szép gondosan fehér anyaggal elválasztom őket a különböző elszíneződéstől ezzel végem őket.4, Barbie babán kívül van egyéb "barbis" holmid? (pl. barbis toll, újság, stb.)

A babákon kívül csak katalógusom, és bútoraim vannak.

5, Figyelemmel kíséred a Barbie/MH/EAH filmeket, magazinokat?

Nem.

6, Barbie-k közül melyik évjárat babái tetszenek?

A legfrissebbek, azok közül is legvonzóbbak számomra melyek több ponton hajlíthatók. Elvarázsol a mozgékonyságuk.

7, Mely babának tervezel szívesebben ruhát vagy kiegészítőt? MH/EAH/Barbie?

Barbie lányok és fiúknak egyaránt. A fiúkat nagyobb kihívásnak tartom mert szerintem sokkal nehezebb számukra változatos szereléseket kialakítani. 

8, Melyik az a baba, amit nagyon - nagyon - nagyon szeretnél a gyűjteményedbe tudni?

Dianna Effner baba.
9, Babákon kívül van más is, amit gyűjtesz?

Verses kötetek.

10, Mi a véleményed a babás rendezvényekről? Kiállítás, összejövetel, stb. részt vennél rajta?

Igen, amikor tehetem elmegyek. Többször volt szerencsém részt venni ilyen találkozón. 

11, Mit gondolsz a custom dollokról? (pl. https://i.ytimg.com/vi/UPTePEb8J_E/maxresdefault.jpg)

Szívesen  nézegetem.


Vik kérdései:


1. Ha jönne egy jó tündér és életre keltené az egyik babádat egy napra, melyiket választanád, hogyan töltenéd vele azt a napot és miket kérdeznél tőle?

Megkérdezném, hogy mi a véleménye  a felnőttek világáról. Hogyan érzi nálam magát, de hogy melyik baba lenne azon még töprengek, mert nagyon sok kedvencem van. 


2. Melyik babád a kedvenced, legértékesebb érzelmi szempontból?

Midge, mert egy nagyon kedves barátnőmtől Fricskamacskától kaptam csupa meglepetés volt az érkezése. Leírhatatlan számomra az érzés mikor bontottam a csomagot, szeretetről és önzetlenségről kaptam megerősítést ezzel a babával. 3. Hol szoktál fotózni?

Általában lakásban, de nagyon szeretem kivinni őket a szabadba. Szinte minden helyszínt megfelel, lehet zöldellő virágos hely, vagy egy Duna parti fürdőzés. 


4 Mi a véleményed a Barbie-t utáló emberekről, akik ezeknek a babáknak tulajdonítják az anorexiát és a felnőve üresfejű nőkké váló nőket?

Aki nem érdeklődik irántuk azzal nem osztom meg a lelkesedésemet, kerülöm az ilyen konfliktusokat.

5. Mi a legjobb és legrosszabb élményed a babákkal kapcsolatban? (csalódtál egy rég áhított babában, leszólt valaki, mert babázol, karácsonyra megkaptad a rég áhított babát, megdicsértek a kreativitásod miatt stb)

Már nagyon régen vártam egy barna hajú babára, aki egy kicsit karakteresebb arcú mint Ken. Csalódás volt egy Rayen baba, mert az eladó úgy tájékoztatott, hogy hajlítható a keze és a lába, de sajnos megérkezéskor láttam, hogy a lábát mereven tarja  még egy rendes terpesz sem telik tőle.
. Tapasztalatom, hogy a fiú babáknál még nem nagyon alkalmazzák a hajlékonyságot, ezért nehéz velük különböző pózokat beállítani.

Igen volt már olyan karácsonyi ajándékom ami meglepetést okozott ez pedig a Nagymama és Nagypapa páros volt. 

6. Felnőttként mikor kezdtél el újra babázni?

A gyerekekkel való játszadozás során egyre jobban kezdtem kötődni a babákhoz, és rájöttem, hogy már nem elégít ki, hogy egy egy babám van és  annak készítek ruhákat. 


7. Melyik babádra/ kiegészítődre vagy a legbüszkébb, amit sikerült megjavítani/elkészíteni?

Babát még sohasem javítottam, csak a fejüket cseréltem le, csak úgy mint sokan mások. Amire büszke vagyok az  az első ruha amit távirányítással varrtam, kaptam a szabásmintát és írásos segítséggel sikerült. Tudom nem a legszebb, de erre még most is büszke vagyok, mert ez a siker táplálta a további ambíciómat, hogy varrogassak, mert sikerülhet. 

8. Melyik babát szeretnéd megvenni a legjobban most?

Jógababából a vörös szeplőset, hozhatná a szőkét is, nem küldeném el az biztos.


9. Melyik babádat nem szereted és miért?

Van egy pár Steffy babám, de valahogy nem varázsoltak el. A testalkatuk nekem jobban tetszenek a Mattel babáknak. 

10. Hol szoktad megvenni a babáidat és mi alapján választod ki az új babát?

Aukciós oldalakat figyelem, illetve a játékboltok kínálatát. Az utóbbi időben inkább új kiadású babákat vásároltam. 


11. Ha nyaralni mész, szoktál vinni magaddal babát?

Egyértelműen. 


Világbaba kérdései:


1.Tudod pontosan hány babád van? 

Teljes létszámot azért nem tudok, mert van amelyikkel szinte mindennap játszunk a gyerekekkel és vannak azok amelyek inkább a gyűjtemény részesei, bár nem tartom magam igazi gyűjtőnek, csak azokat a babákat veszem meg melyek megtetszenek.
Tényleg időszerű lenne egy leltár készítése.

2.A közvetlen környezeted tud a hobbidról? (szomszédok, barátok )

Főként a családom ismeri e szenvedélyemet akik szívesen nézegetik, illetve játszanak velem együtt., sőt időről időre meglepnek egy újabb darabbal. Az ismerőseim  bár tudnak róla, de mivel nem mutatnak érdeklődést,  ezért csak tudomást szereztek róla. 

3.El szoktad nevezni a babáidat? 

Többségében nincs nevük, csak egy kettőnek, melyek szerepet kapnak egy egy történetben. Bár mostanában azon veszem magam mikor hozzám kerül egy szépség, eszembe jut valami rá illő név. Szeretem a drágakövekről,  vagy virágokról elnevezni őket. 

4. Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb? ( ruha, bútor, fotó)

Már Vik kérdései között is szerepelt, ott leírtam az igazi elsődleges büszkeségemet, de azért nagyon büszke vagyok a papírból készített "rattan" hatású bútoromra. 

5.Hogyan kezdődött nálad a babagyűjtés? 

A gyerekekkel való játszadozás során egyre jobban kezdtem kötődni a Barbie babákhoz, és rájöttem, hogy már nem elégít ki, hogy egy egy babám van és  annak készítek ruhákat.  Egyre jobban vágytam újabb és újabb darabra. 

6.Vettél már olyan babát, ami nem is kellett igazán? 

Igen, igazi oka, mert csomagban szerepelt az amire vágytam és így hozta magával azokat akik nem annyira voltak szükségesek.  Vásároltam akcióban olyan csomagot is ahol csak a kiegészítőre volt szükségem a babára nem. 

7.Melyik babaházat értékeled jobban, a gyári tömeg gyártottat, vagy az egyedi kézművest? 

Vitathatatlan, hogy a gyári babaházak között is vannak remek darabok, de nekem azért az egyedi, variálható darabok a kedvenceim.  

8.Barbie vagy Monster? 

Barbie. 

9.Szeretnél egy kiállítást rendezni a babáidból,  alkotásaidból? 

Saját szervezés nem villanyozott fel, de szívesen látogatok kiállításokat. Kirándulások alkalmával sohasem hagyom ki a leehetőségeket. 


10.Hol szeretsz legjobban fotózni?

Nagyon szeretek a szabadba képeket készíteni, bár sokszor nagyobb kihívás mint a lakásba, ennek ellenére amikor csak tehetem ott készítek képet. 


11.Ha van egy kedvenc babád, szeretnél belőle többet? 

Van olyan kedvencem melyből van kettő, mert véletlen adta lehetőség, mert saját magam is beszereztem illetve a családban megleptek szinte egyidősben egy újabb darabbal.  Érdekes felfedezésem, hogy egy egy darab szinte ugyan az és  mégis más, kicsit az arca, vagy adott esetben még a haja színe is eltérhet egymástól. Cseppet sem zavar, nem érzem még szükségét annak, hogy megváljak tőlük. 


2 megjegyzés:

 1. Gratuluję nominacji! Miło dowiedzieć się czegoś więcej o Tobie :-)
  Pozdrawiam serdecznie!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, tényleg kicsit személyesebb információkat tudunk meg egymásról. A babák szeretete összeköt bennünket.

   Törlés